Xhamia E Beqareve | bigeasytobacconist.com

Xhamia e Beqarëve në Berat, ndërtim me vlerat arkitekturore Ars.

2020-04-10 · Xhamia Mbret ose Xhamia e Sulltanit është një nga xhamitë kryesore të qytetit të Beratit e shpaluur monument kulture që në vitin 1948.Ajo është pjesë e kompleksit të Qendrës Islamike dhe është ndërtuar nga Sulltan Bajaziti II në fund të shekullit të XV.Përbëhet nga salla e lutjeve, portiku dhe minareja. Në sallën e lutjeve tavani masiv i pikturuar, mafili i gjerë me dy. 2020-04-13 · Xhamia e Plumbit Berat [04/22/13] 1 Ajet. Allahu dëshmon se nuk ka zot tjetër të vërtetë përveç Tij, e po ashtu edhe engjëjt, edhe njerëzit e dijes, me të drejtë dëshmojnë këtë. S’ka zot tjetër përveç Atij, të Plotfuqishmit, të Urtit. Al’ Imran, 18 1 Hadith. 2013-07-31 · Xhamia e beqarëve në Berat, rritet numri i vizitorëve të huaj Ora News Lajme. Loading. Unsubscribe from Ora News Lajme? Cancel Unsubscribe.. 2018-08-21 · Ditën e sotme të gjithë besimtarët festojnë Kurban Bajramin, një nga festat më të rëndësishme të fesë myslimane. Dita ka nisur me urime për mbarësi dhe paqe ndaj njëri-tjetrit.

Xhamia e Beqarëve. Kjo faltore është ndërtuar në vitin 1827, në pjesën e poshtme të lagjes “Mangalem” nga esnafi i beqarëve. Ndodhet në mes të shtëpive të banimit dhe buzë rrugës që ndante lagjen nga pazari. Ky objekt është ndërtuar në truallin e pjerrët në këtë mënyrë, në pjesën e poshtme ajo ka një bodrum të mbuluar me qemer. 2015-08-21 · Xhamia e beqarëve në Berat, rritet numri i vizitorëve të huaj. Ora News Lajme. Follow. 5 years ago 0 view. Vizitoni oranews.tv për të ndjekur lajmet e. 2020-04-21 · Xhamia e Beqarëve ose Xhamia e Sylejman Pashës është një monument i trashëgimisë kulturore në rrethin e Beratit, në qarkun e Beratit, Shqipëri.Ky monument është i llojit "Arkitekturë", i miratuar më "02.06.1961, ".Xhamia e Beqarëve është një monument i kategorisë së parë me vlera të shumta arkitekturore dhe përfaqson një arritje të lartë në nivelin e ndërtimit të. Xhamia e Beqarëve është ndërtuar nga i biri i Ibrahim Pashë Vlorës, Sulejman Pashë Vlora në vitin 1827. Xhamisë i janë bërë ndërhyrje pas Luftës së Dytë Botërore në vitet ‘40 dhe ’50, ndërsa në vitet 1968 dhe 1978, xhamia i është. Këtë xhami tradita popullore e quan xhamia e Beqarëve ose xhamia e Tabakëve. Në një burim dorëshkrimor turqisht regjistër ku shënohen disa godina të kultit mysliman në Berat dhe të ardhurat e tyre, xhamia na del me emrin Xhamia në Tabakhanë dhe jo xhamia e Sulejman Pashës. Related. Burimi ATSH. Share. Facebook.

Këtë xhami tradita popullore e quan xhamia e Beqarëve ose xhamia e Tabakëve. Në një burim dorëshkrimor turqisht regjistër ku shënohen disa godina të kultit mysliman në Berat dhe të ardhurat e tyre, xhamia na del me emrin Xhamia në Tabakhanë dhe jo xhamia e Sulejman Pashës. share. 0 0 0. Xhamia është ndërtuar nga Sulejman Pasha, djali i Ibrahim Pashë Vlorës, që u bë guvernator në vitin 1824-25 1240 h. Është me interes të shënojmë se në Berat ishte dhe xhamia e Ibrahim Pashë Vlorës, e cila u rindërtua pas tërmetit të vitit 1852, por Buharaja na thotë se, në dëshmi të shkruara të shekullit XVIII-të, xhamia përmendet me emrin e Beqarëve, domethënë. Xhamia e Beqarëve është një ndërtim me vlerat arkitekturore dhe me një vendosje interesante në ansamblin e lagjes dhe në terrenin e pjerrët. Në pamjet e jashtme ajo shquhet për vëllimin masiv dhe minaren e ulët, arkadën e përparme që, së bashku me pjesën mbi të, me gurë të gdhendur, është në rolin e një bazamenti për vetë xhaminë. Xhamia “Mbret”, Xhamia e “Beqarëve” dhe Teqeja “Helvetive” priten të jenë ofertat e reja turistike të programit “Rrugët e Besimit”. Gjatë vitit 2018, në Berat ka nisur zbatimi i disa projekteve të restaurimit, investime të rëndësishme, në tre prej objekteve të kultit në Berat: Restaurimi i xhamisë “Mbret”, xhamisë së “Beqarëve” dhe teqesë “Helvetive”. マンガレム地区の橋のたもとにありますが、工事中でミナレット以外は覆われていました。1828年、ギルドの独身者のために建てられ、1961年に国の文化記念建造物となりました。壁には素晴らしい花模様やイスラム建. 独身者のモスクベラトについてなぽさんのクチコミです。.

Objektet e kultit në vend, që gëzojnë statusin monument kulture, konsiderohen si pjesë e rëndësishme e trashëgimisë kulturore. BERAT, SE SHPEJTI RESTAUROHEN XHAMIA MBRET, XHAMIA E BEQAREVE DHE TEQEJA HALVETIANE. February 14. Xhamia e Beqarëve e tipit bazilikal me hyrjen e saj nga prapa, ka një trajtim të brenshëm dhe të jashtëm që ndryshon nga skema e zakonshme e xhamive të ndërtuara para shek. XIX. Përshtatja e objektit me truallin e pjerrët tregon aftësinë dhe përvojën e mirë ndërtimore të mjeshtërve që realizuan këtë vepër. The Bachelors’ Mosque Xhamia e Beqarëve is a cultural and religious monument, located in the south of Berat’s Mangalem neighborhood. The mosque was built in the early XIX century to to serve the wards of the bachelors of the city’s various guilds, and became a Cultural Monument in 1961. The paintings inside are dated 1827-1828, and are notable for their remarkable high level of. The Bachelors' Mosque Albanian: Xhamia e Beqarëve is a Cultural Monument of Albania, located in Berat. It became a Cultural Monument in 1961.The mosque is located in the lower Mangalem neighborhood. It has two floors and arcades on three sides of.

独身者のモスクを実際に訪れた旅行者が徹底評価!日本最大級の旅行クチコミサイト フォートラベルで独身者のモスクや他の観光施設の見どころをチェック!独身者のモスクはベラトで9位の史跡・遺跡です。. Xhamia e Beqarëve është ndërtuar nga i biri i Ibrahim Pashë Vlorës, Sulejman Pashë Vlora në vitin 1827. Xhamisë i janë bërë ndërhyrje pas Luftës së Dytë Botërore në vitet ‘40 dhe ’50, ndërsa në vitet 1968 dhe 1978, xhamia i është nënshtruar ndërhyrjeve të thella restauruese. Xhamia e Beqarëve Një nga shembujt përfaqësues të arkitekturës së xhamive shqiptare, është xhamia e Beqarëve e ndërtuar në fund të shek.XVIII nga një qytetar i quajtur Sulejman, për t’u rimëkëmbur sërisht nga shoqata vendore e. 2020-04-17 · List of mosques in Albania. Jump to navigation Jump to search. This is a list of the main mosques in Albania. Mosques. 740 mosques were destroyed by communist authorities in 1967 when state atheism was first introduced in the country. Ottoman mosquesName Location Year Builder. Xhamia e Gjin Aleksit. 2019-11-13 · The Bachelors' Mosque Albanian: Xhamia e Beqarëve, formerly the Sylejman Pasha Mosque, is a Cultural Monument of Albania, located in Berat.It became a Cultural Monument in 1961. The mosque is located in the lower Mangalem neighborhood. It has two floors and arcades on three sides of it. The minaret of the mosque is low. The paintings inside the mosque date from the years 1927-1928.

  1. Ngrihet në pjesën e poshtme të lagjes Mangalem. Ajo i ka shërbyer rufetit të beqarëve, të esnafëve të ndryshëm të qytetit që, si një bashkim i zejtarëve të pamartuar, kryente dhe shërbimin e ruajtjes së rregullit dhe të rojës së natës në Pazar. Sipas mbishkrimit, xhamia është pikturuar në.
  2. Ngrihet në pjesën e poshtme të lagjes Mangalem. Ajo i ka shërbyer rufetit të beqarëve, të esnafëve të ndryshëm të qytetit që, si një bashkim i zejtarëve të pamartuar, kryente dhe shërbimin e ruajtjes së rregullit dhe të rojës së natës në Pazar. Sipas mbishkrimit, xhamia.

Rama uron besimtarët nga Xhamia e Beqarëve në Berat - ABN.

2019-10-29 · Media in category "Bachelors' Mosque in Berat" The following 14 files are in this category, out of 14 total. 2011 Berat, Meczet Kawalerów.JPG 2,569 × 2,804; 6.25 MB. Appena arrivati a Berat abbiamo parcheggiato lungo la sponda del fiume e poi dritti al suo centro storico. Sulla strada una delle prime cose che attirerà la vostra attenzione, com’è stato per noi, sarà la moschea Xhamia e Beqarëve, detta anche moschea degli scapoli. Il quartiere dove è ubicata è quello di Mangalem. Dal 1961 è diventata un monumento nazionale per l’Albania, all.

미 Y2 4 기가 바이트 램 모바일
Yvr에 어 캐나다 율
로맨틱 TV 시리즈 Imdb Wolf
Toyota Tarago 거래 데모 판매
낯선 것들 Max와 Mike Fight
좋은 Pg Netflix 영화 Uae
Mejores 시리즈 Anime Netflix 2019
새로운 비디오 노래 I Love You Janu
Loona 1/3 사랑과 라이브 앨범
ESL 중상급
Vit C 부스트 면역 시스템
1d 세계 쿠폰
교육 Moi University 학사
검은 금요일 2018 Lg Oled
Legion Movie Jean 다운로드 Filmyzilla
Young Nails 프로모션 코드
Ok Google Rapper
Mph After Name 뉴질랜드
바퀴가 달린 Heelys 스니커즈
케이 레벨 C1
시티 시네마 홀 Yonkers Ny
5 Off 15 Bed Bath 및 쿠폰 코드를 넘어서
탕헤르 아울렛 쿠폰 2020 City Md
Mazda Mx5 판매 Mk1
2012 램 2500 볼 조인트
Google Pay 새 계정 개설
쿠퍼 Stt 33
12 상업 결과 2019 일자 Gseb
Heru 문신의 눈
Nbc 트레일러 만들기 Twitter
X3 Xdrive30i M 스포츠
티켓 예약 2go
Sun Country Airlines TSA 사전 점검
스튜디오 지브리 The Wind Rises
College Ki Ladki Se Pyar
Pillsbury 쿠키 쿠폰 인쇄 가능
사랑에 빠질 수 없다 Elvis Duet
키스톤 Fuzion 장난감 운송 회사
드라마 여왕 사랑과 전쟁 Eps 6 하위 인도
더 이상 Y Love You Traducao
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5